Nepleťte si microgreens a bylinky

Klasické bylinky pro chuťové i vizuální vylepšení kulinářských výtvorů vycházejících z vaší kuchyně si můžete vypěstovat na zahrádce, v truhlíku na okně, balkoně či terase, ale v každém případě vždy rostou v hlíně a potřebují pravidelnou zálivku. Než vyrostou natolik, abyste je mohli používat v kuchyni, trvá minimálně několik týdnů, avšak pravidelnou péči včetně přihnojování a zalévání vyžadují neustále, přičemž každé opomenutí má za následek degradaci bylinek či jejich naprostou zkázu.

Microgreens, tedy několikadenní rostlinky vypěstované ze semínek zeleniny, které obsahují 40x více vitamínů než klasická vzrostlá zelenina, mají v kuchyni podobné využití jako bylinky, nicméně jejich pěstování je podstatně jednodušší a kratší. Ke sklizni stačí pouze několik dnů, navíc se obejdete bez hlíny i zálivky, květináče, zahrádky nebo balkonu.

Vyzkoušejte domácí pěstební sety od kyjovské společnosti inGreen spočívající v indoorovém způsobu pěstování microgreens pomocí speciálního absorpčního gelu a bez zalévání a sami si udělejte představu o tom, zda vám tento časově nenáročný způsob získávání vitamínů koncentrovaných v několikadenních křehkých rostlinkách vyhovuje. A nezapomeňte nám dát vědět, zda jste byli spokojeni.